2020-10-20 12:29:43• hírek • Közlemény

Szakértő csapattal és a lakosság megkérdezésével vág neki a választásoknak az RMDSZ

Beszélgetős, közvetlen hangulatú reggeli keretében mutatta be hivatalosan is a sajtónak parlamenti képviselő és szenátor jelöltjeit a Szatmár megyei RMDSZ. Magyar Lóránd és Nagy Szabolcs képviselő-, valamint Turos Lóránd szenátorjelölt mellett a jelenlévőket Pataki Csaba megyei tanácselnök, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke, illetve Kereskényi Gábor polgármester, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke köszöntötte.

Pataki Csaba megköszönte úgy a lakosok, mint a sajtó képviselőinek az elmúlt hónapokban nyújtott támogatást, majd elmondta: szeptember 27-én sikerült elsöprő győzelmet aratni úgy Szatmárnémetiben, mint a megyében, ezt a lendületet kell tovább vinni december 6-ra is.



“Ismét sikerült egy erős, összetartó csapatot összeállítani, akik felkészült szakemberek, fiatalok, dinamikusak és bár teljesen különböző habitusú emberek, mégis együtt egy jól működő egységet képeznek. Magyar Lóránd és Turos Lóránd már bizonyított Bukarestben, nekik folytatniuk kell az elkezdett munkát, míg Nagy Szabolcs az új lendület a csapatban, aki ismeri a megyét, ismeri a helyi közösségeket és az évek alatt szerzett szakmai tapasztalatával kiváló és hasznos tagja lesz az RMDSZ parlamenti frakciójának. Ők a mi csapatunk, ők a mi embereink!”

Kereskényi Gábor mindenekelőtt megköszönte a szatmáriaknak a helyhatósági választásokon nyújtott támogatást, hangsúlyozva: az emberek bizalma és szavazata nélkül nem állhatnának most itt. “Most pedig ismét számítunk szavazóinkra, hiszen december 6-án a parlamenti képviselet a tét. Jelöltjeink mindegyike volt már városi tanácsos, ezért ismerik a helyi adminisztrációt, ismerik a város problémáit és segíteni tudnak a fejlesztések előmozdításában. Mert én úgy gondolom, egy parlamenti képviselőnek, illetve szenátornak politikai hovatartozástól függetlenül kutya kötelessége támogatni és segíteni a helyi fejlesztéseket.”



Magyar Lóránd képviselő újrázni készül, az elmúlt 4 év után újabb mandátumban szeretne tenni a Szatmár megyei lakosokért. Az eddig főleg mezőgazdasági témakörökben mozgó politikus elmondta: egyik legfontosabb megvalósításának a Szatmári Termék védjegy rendszer életbe léptetését tekinti, ugyanakkor nemcsak mezőgazdasági témákban tevékenykedett, de például az állami tulajdonban lévő, elhanyagolt ingatlanok helyi tulajdonba való visszaszolgáltatása érdekében is számos lépést tett és tervez tenni a következő mandátumban is. “Én úgy érzem, csakis erős parlamenti képviselettel tudjuk előmozdítani a szatmári ügyeket. Ezt a lendületet kell folytatni, ezáltal tudjuk csak támogatni városi és vidéki polgármestereket.”

Turos Lóránd szenátor szintén további 4 évre kéri december 6-án a választók bizalmát. Elmondta: “A Szatmár megyei RMDSZ demokratikus úton, rangsorolás által döntött arról, hogy ma mi hárman álljunk itt Önök előtt. Köszönjük az eddigi bizalmat és kijelenthetjük: továbbra is a Szatmár megyei emberekért fogunk dolgozni Bukarestben. Legfőbb célunk minél több olyan fejlesztési lehetőséget hozzunk Szatmár megyébe, mint például a nagykárolyi vagy a szatmárnémeti körgyűrűk. A szatmáriakért dolgozunk, értük vagyunk!”



Nagy Szabolcs új arcnak számít a parlamenti listán, viszont a Szatmár megyeiek számára korántsem ismeretlen. Megyemenedzserként és az RMDSZ megyei szervezetének ügyvezető elnökeként olyan szakmai tapasztalat van már a háta mögött, mellyel megállja majd a helyét Bukarestben is. “2003-ban, mikor még újságíróként dolgoztam, elhatároztam, hogy tenni akarok a szatmáriakért. Aztán 2007-ben, mikor a Szatmár Megyei Tanácshoz kerültem, olyan mentoraim lettek, mint Riedl Rudolf, Csehi Árpád vagy Pataki Csaba. Mellettük nemcsak az adminisztráció minden fortélyát sikerült elsajátítanom, de később megyemendezserként Szatmár megye minden települését alaposan megismertem. Most azért döntöttem a jelöltség mellett, mert úgy gondolom, hogy az RMDSZ csapata a legfelkészültebb jelölt csapat a megyében, én pedig az eddigi tapasztalataimmal hasznos tagja lehetnék a parlamenti frakciónak is.”

A jelöltek a bemutatkozást követően egy olyan kezdeményezésre hívták fel a sajtó figyelmét, mely nemcsak újdonság, de egyedülálló helyi és országos viszonylatban egyaránt. Ez pedig a “Közösen írjuk a programot!” kérdőív (HU: http://bit.ly/kozosenirjuk, RO: http://bit.ly/impreunascriem ), melyben a Szatmár megyei lakosok őszinte véleményére kíváncsi a Szövetség. Az online kérdőív kitöltésével a szavazók nemcsak kérdéseiket tehetik fel a jelölteknek, de véleményt is nyilváníthatnak azok eddigi munkájáról, ötletekkel láthatják el őket a következő mandátumra vonatkozóan. A kérdőívvel kapcsolatban Nagy Szabolcs elmondta: az RMDSZ nem fél kikérni a szavazói véleményét, nem hátrál meg a problémák elől, hanem minden lehetséges eszközt megragad azok megoldására.

A december 6-i parlamenti választásokon a Szatmár megyei RMDSZ fiatal, szakmailag teljes mértékben felkészült, dinamikus jelöltekkel száll harcba, akik úgy megyei, mint országos viszonylatban bizonyítottak már.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: